Webinar ‘Transgenderzorg in de huisartsenpraktijk’

Webinar ‘Transgenderzorg in de huisartsenpraktijk’

Wanneer

18/10/2022 - 01/02/2023    
Hele dag

Nederland telt steeds meer transgender personen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het toenemende aantal mensen dat hun officiële geslachtsregistratie laat wijzigingen. De huisarts zal dan ook in toenemende mate mensen in de praktijk zien die worstelen met vraagstukken rondom hun gender en mensen die wensen een (medische) transitie te ondergaan.

Om huisartsen van goede informatie te voorzien over deze zorg wordt de webinar ‘transgenderzorg in de huisartsenpraktijk’ georganiseerd.

In de webinar van 1,5 tot 2 uur ontvangt u de informatie die nodig is om goede zorg te kunnen bieden aan transgender personen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere informatie over relevante terminologie zoals genderdysforie, de geldende kwaliteitsstandaarden en een toelichting op het zorglandschap. Daarnaast gaan we in op de rol die de huisarts kan innemen en welke vraagstukken in de huisartsenpraktijk naar voren komen bij deze zorg.

U kunt kiezen om deel te nemen op drie verschillende momenten:

  • Dinsdag 18 oktober om 19:30 uur
  • Donderdag 24 november om 19:30 uur
  • Woensdag 1 februari om 19:30 uur

De webinar wordt ontwikkeld en gegeven door een huisarts/seksuoloog (SeksHAG), een endocrinoloog, ervaringsdeskundigen en de Kwartiermaker Transgenderzorg.

Accreditatie voor de webinar wordt aangevraagd.

Inschrijven kan via de website: https://zorgvuldigadvies.nl/inschrijfpagina-webinars-voor-huisartsen/