Nascholing bekkenbodemproblemen

Nascholing bekkenbodemproblemen

Wanneer

15/09/2020    
09:00 - 17:00

Waar

NT-e
Laanakkerweg 2b, Vianen, Utrecht, 4231PA
Kaart niet beschikbaar

Geachte mevrouw Teunissen,

op aanraden van uw collega Kristel Pahlplatz willen wij u, binnen uw functie als Opleidingscoördinator Urogynaecologie, graag attenderen op onze trainingsdag “Buik en bekkenbodem in beeld”.
Een unieke dag voor huisartsen en verloskundigen, die zich extra willen verdiepen in de buikwand en de bekkenbodem, om zo nog betere (na)zorg aan hun cliënten te kunnen bieden.

(Te) veel vrouwen hebben/ houden na hun zwangerschap en bevalling klachten aan hun buikwand (pijn, diastase, hernia’s) en bekkenbodem (zwaar gevoel, pijn, incontinentie, verzakking).

Binnen de kraamperiode wordt vaak de eerstelijns verloskundige daarover om advies gevraagd en in de periode daarna is veelal een bezoek aan de huisarts of (bekken)fysiotherapeut de eerste stap die vrouwen zetten.
Echter, uit onderzoek blijkt dat heel veel vrouwen die stap ook NIET zetten, omdat zij hun hulpvraag niet (h)erkennen en/of niet durven uitspreken.
Geweldig zou het daarom zijn, dat ook de huisarts vanuit kennis, ervaring en intuïtie, dit onderwerp op een natuurlijke manier bespreekbaar kan maken en de vrouw goed kan informeren en adviseren.
Omdat we geregeld van verloskundigen en huisartsen hoorden dat zij dit soms lastig vinden en het gevoel hebben nog kennis en vaardigheden te missen over ’the black box’, organiseren wij in samenwerking met Nationaal Trainingscentrum Echografie (NT-e) en Profundum Academy deze compacte, maar complete nascholing.

Datum:         Dinsdag 15 september 2020

Tijd:                  9.00-17.00 uur (incl. lunch)

Deelnemers: 15-18

Prijs:         €135,00

Locatie             NT-e | Laanakkerweg 2b | 4131 PA | Vianen

Doelgroep

Verloskundigen en huisartsen

Accreditatie is aangevraagd, door het kwaliteitsregister Verloskundigen al geaccrediteerd met 7 punten, en we wachten nog op de reactie van het AccreditatieBureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)

Docenten
Dr. Marijke Slieker-ten Hove, geregistreerd bekkenfysiotherapeut, directeur van het ProFundum Instituut en de Profundum Academy in Dordrecht
Vincent Hoogstad, fysiotherapeut, anatoom, echografist, docent.
Meer informatie over deze docenten en over de Women’s Health Academy vindt u op https://whacademy.nl/cursus/w-h-a-buik-en-bekkenbodem-in-beeld

Wij zouden het bijzonder  waarderen indien u ons kunt ondersteunen bij het onder de aandacht brengen van deze scholingsdag bij uw collega’s.
Mochten er vragen zijn dan zijn wij telefonisch bereikbaar op tel.nr 06 – 49 87 39 90 (Ellen Aalpoel) of via een mail naar info@whacademy.nl

Met vriendelijke groet,

Miriam Hockx en Ellen Aalpoel
Women’s Health Academy